poniedziałek, 12 lipca 2010

Gelati Giuseppe

Gelati Giuseppe to dość niezwykłe miejsce nawet w skali Europy, o Polsce nie wspominając. To lodziarnia, gdzie nie dość że lody powstają w tradycyjny rzemieślniczy sposób, z naturalnych ekologicznych składników w dodatku bez użycia jakichkolwiek produktów pochodzenia zwierzęcego. To również miejsce, w którym w czynności tak prozaiczne jak sposób przyrządzania lodów czy ich nakładania angażuje się tak wiele pasji i zaanagażowania jak w mało co.

Wszystkich, którzy tylko będą mieli okazję zachęcam do odwiedzenia tego niezwykłego miejsca w Sopocie.

W ten weekend Giuseppe Lemandini, obchodził pierwszą rocznicę otwarcia swojej lodziarni, z tej okazji krótka relacja z tego dnia.
















3 komentarze:

  1. jako jedynie wegetarianin, czyli ten co lody na mleku szamie regularnie, mysle, ze mogę byc tu bardzo obiektywny. produkty tego goscia to najlepsze lody jakie jadlem.

    OdpowiedzUsuń