Gelati Giuseppe to dość niezwykłe miejsce nawet w skali Europy, o Polsce nie wspominając. To lodziarnia, gdzie nie dość że lody powstają w tradycyjny rzemieślniczy sposób, z naturalnych ekologicznych składników w dodatku bez użycia jakichkolwiek produktów pochodzenia zwierzęcego. To również miejsce, w którym w czynności tak prozaiczne jak sposób przyrządzania lodów czy ich nakładania angażuje się tak wiele pasji i zaanagażowania jak w mało co.
Wszystkich, którzy tylko będą mieli okazję zachęcam do odwiedzenia tego niezwykłego miejsca w Sopocie.
W ten weekend Giuseppe Lemandini, obchodził pierwszą rocznicę otwarcia swojej lodziarni, z tej okazji krótka relacja z tego dnia.








jako jedynie wegetarianin, czyli ten co lody na mleku szamie regularnie, mysle, ze mogę byc tu bardzo obiektywny. produkty tego goscia to najlepsze lody jakie jadlem.
OdpowiedzUsuńPotwierdzam! :-)
OdpowiedzUsuńtrochę zazdroszczę...
OdpowiedzUsuń